nieuws

Wandelend werkplatform voor zwaar weer

infra

Wandelend werkplatform voor zwaar weer

Werkplatform Wavewalker 1 rolde een paar weken terug van de werf in Hardinxveld Giessendam en ligt nog heel even in de haven van Dordrecht. Daar vinden de laatste tests plaats, worden zware kranen aan boord geplaatst en de voorbereidingen getroffen voor transport naar Suape (Brazilië) eind deze maand.

Met haar acht poten kan werkplatform Wavewalker 1 als een spin door het water lopen. Voor het heffen van het platform wordt een bijzondere techniek toegepast; eén slag van de vijzels is voldoende om de nieuwste aanwinst van Fugro en Van Oord hoger op de spudpalen neer te zetten. In een halve minuut kan het platform buiten bereik van de golven zijn. Werken op jack-ups wordt in de praktijk maar al te vaak bemoeilijkt door hoge golfslag.


Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel