nieuws

Eerste biologische brug ter wereld

infra Premium

Eerste biologische brug ter wereld

Mais vormt de grondstof voor de hars van de nieuwe composietbrug in de Eendragtspolder. Woensdag is hij op zijn plek gelegd.

De brug is volgens de bouwers de eerste biologische brug ter wereld. Hij maakt deel uit van een serie van zes composietbruggen in het nieuwe natuurgebied dat ten noorden van Rotterdam wordt ingericht.

De brug is geproduceerd door FiberCore Europe dat de laatste jaren bijna honderd composietbruggen in Nederland neerlegde, met een nieuwe biologische hars ontwikkeld door DSM. Daarvoor heeft het chemiebedrijf een intensief onderzoeks- en ontwikkeltraject achter de rug. In nauwe samenwerking met DSM onderzocht FiberCore Europe de mogelijkheden om de nieuwe hars te verwerken. Want het materiaal gedraagt zich volgens Simon de Jong bij de vacuüminjectie net wat anders dan de harssoorten waarmee het bedrijf normaal gesproken werkt.

Reageer op dit artikel