nieuws

Wegenbouwers zien werkvoorraad in rap tempo dalen

infra

Wegenbouwers zien werkvoorraad in rap tempo dalen

Wegenbouwers zien hun werkvoorraad in rap tempo dalen. Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van december van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Volgens de rekenmeesters van de bouw slonken de orderportefeuilles in de wegenbouw afgelopen maand naar 4,9 maanden. Daarmee is de daling van de werkvoorraad over het laatste kwartaal van 2011 uitgekomen op meer dan een maand.

Meer dan een kwart van de wegenbouwbedrijven houdt rekening met verder opdrogende orderstromen. Nog maar 7 procent denkt meer werk te kunnen binnenhalen. Aan het aantrekken van extra personeel denkt geen enkele wegenbouwer meer: twee op de vijf bedrijven verwacht op korte termijn te moeten ingrijpen in het personeelsbestand.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels