nieuws

Witteveen+Bos maakt studie kolk Beatrixsluis

infra

Witteveen+Bos maakt studie kolk Beatrixsluis

Ingenieursbureau Witteveen+Bos gaat de planstudie voor de derde kolk van de Beatrixsluis maken. Dat heeft opdrachtgever Rijkswaterstaat bekendgemaakt.

In totaal schreven vijf ingenieursbureaus zich in voor de aanbestedingsprocedure. Het ingenieursbureau is verantwoordelijk voor de planuitwerking van de derde kolk. “Wij zorgen voor het ontwerp, de effectenstudies, het opstellen van het ontwerp-tracébesluit, het landschapsplan, de milieu-effectrapportage en het bijbehorende omgevingsmanagement”, zegt projectdirecteur Karin Sluis van Witteveen+Bos. Rijkswaterstaat werkt intussen aan het opstellen van het contract.

Najaar 2013 moet de planuitwerking gereed zijn. De derde kolk en de verbreding van het Lekkanaal worden tussen 2018 en 2020 opgeleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels