nieuws

Vinci sluit Britse ppp af voor 820 miljoen

infra Premium

Vinci sluit Britse ppp af voor 820 miljoen

Vinci heeft met de Londense deelgemeente Hounslow een contract gesloten voor het gedurende 25,5 jaar onderhouden van alle wegen. In totaal gaat het daarbij volgens Vinci om 432 kilometer aan wegen en 763 kilometer aan voetpaden.

Met de ppp-overeenkomst van Vinci met als financiële partner Barclays Bank is een bedrag gemoeid van 820 miljoen euro. Het is het eerste Britse ppp-contract voor Vinci op het gebied van wegenonderhoud. In eerste instantie denkt Vinci 125 miljoen euro in het wegennet in Hounslow te investeren. De Britse tak van de Franse bouwer heeft vorig jaar een omzet gedraaid van bijna 1,4 miljard euro, dat is 8 procent meer dan over 2010. De operationele winst daalde licht naar 28 miljoen euro.

Reageer op dit artikel