nieuws

Schultz voorspelt aanval op Kunduzbezuinigingen

infra

Schultz voorspelt aanval op Kunduzbezuinigingen

Minister Schultz denkt dat het nieuwe kabinet de bezuinigingen op het gebied van wegenbouw terugdraait. De spoorbudgetten komen mogelijk in gevaar als dat niet gebeurt.

Dat zegt ze in een interview met Dagblad Cobouw dat morgen gepubliceerd wordt. Als het aan de Kunduzcoalitie ligt, voert het nieuwe kabinet een bezuiniging door van 5 miljard euro op het Infrafonds tot 2028. Minister Schultz heeft “de goede hoop dat het nieuwe kabinet de gigantische bezuiniging herstelt”. Ze benadrukt echter dat veel afhangt van de verkiezingsuitslag.

Blijft de bezuiniging overeind dan voorziet Schultz een “reshuffeling” van de verschillende geldstromen. “Als het Kunduzakkoord niet wordt teruggedraaid, kan ik me voorstellen dat het nieuwe kabinet zegt: Nu hebben we het geld evenredig verdeeld over spoor-water-weg, misschien moeten we dat toch anders doen.”

Reageer op dit artikel