nieuws

Deme ziet veel werk in het verschiet

infra

De Belgische waterbouwer Deme boekte in het eerste halfjaar van 2012 een omzet van 904 miljoen euro, 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2011. De operationele winst (ebitda) steeg met 4,6 procent wat minder, deze kwam uit op 145 miljoen euro. Onder de streep ging de lijn omlaag: Het operationele resultaat bedroeg 51 […]

De Belgische waterbouwer Deme boekte in het eerste halfjaar van 2012 een omzet van 904 miljoen euro, 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2011. De operationele winst (ebitda) steeg met 4,6 procent wat minder, deze kwam uit op 145 miljoen euro. Onder de streep ging de lijn omlaag: Het operationele resultaat bedroeg 51 miljoen euro, een daling van 11 miljoen euro. De oorzaak ligt in een zwaardere afschrijvingslast en een tijdelijk lagere bezetting van de vloot als gevolg van groot onderhoud en reparaties aan meerdere baggerschepen. Het orderboek impliceert de belofte dat Deme deze schade rap inhaalt. In de portefeuille zat eind juni voor 3,45 miljard euro aan werk, een groei van 43 procent in een jaar tijd.

Reageer op dit artikel