nieuws

Oppassen in de porseleinkast!

infra

Oppassen in de porseleinkast!

In de Amsterdamse Munttoren zit een souvenirwinkeltje tot de nok gevuld met molens, klompen, tulpen en andere snuisterijen.

Tussen het Delfts aardewerk voerden medewerkers van Züblin afgelopen weekeind elke drie uur een visuele inspectie uit vanwege de passage van tunnelboormachine Molly. Eén onhandige draai en een complete porseleinkast zou aan diggelen liggen.

Vooraf liet de aannemer contractueel vastleggen dat de rekening voor zo’n ongeluk naar de opdrachtgever zou gaan: de Dienst Noordzuidlijn. Als de bouwvakkers de krap bemeten trap hadden genomen, was het gevaar nog niet geweken. Zelfs de rioleringsbuizen stonden volgestouwd met Delftse snuisterijen. Alles ging goed. Monument en souvenirs overleefden de passage van Molly.

Reageer op dit artikel