nieuws

Nieuwe systemen Zeeburgertunnel

infra Premium

Imtech start maandag met onderhoud van de Zeeburgertunnel aan de oostkant van Amsterdam. Er worden onder meer nieuwe rijstrooksignalering, ventilatie, verkeerslichten, en slagbomen geïnstalleerd. De werkzaamheden lopen door tot eind november. De tunnel tussen Zeeburgereiland en Amsterdam-Noord dateert van 1990 en sloot destijds de ring rond de hoofdstad. De totale lengte is 946 meter. Eenderde […]

Imtech start maandag met onderhoud van de Zeeburgertunnel aan de oostkant van Amsterdam. Er worden onder meer nieuwe rijstrooksignalering, ventilatie, verkeerslichten, en slagbomen geïnstalleerd. De werkzaamheden lopen door tot eind november. De tunnel tussen Zeeburgereiland en Amsterdam-Noord dateert van 1990 en sloot destijds de ring rond de hoofdstad. De totale lengte is 946 meter. Eenderde deel is gerealiseerd als zinktunnel, opgebouwd uit drie delen van elk 110 meter. De renovatiewerkzaamheden vinden vooral ‘s avonds en ‘s nachts plaats. In de meestse gevallen blijft er één rijstrook per richting beschikbaar. Een paar keer zijn verkeersstops noodzakelijk en tweemaal is de tunnel volledig afgesloten.

Reageer op dit artikel