nieuws

Laatste hindernis voor Molly

infra Premium

Laatste hindernis voor Molly

Boormachine Molly gaat voor de Noord-Zuidlijn deze week niet alleen een stukje onder de Munttoren door, hij maakt daar ook de scherpste bocht uit het hele tracé.

Groutcompensatie moet problemen voorkomen. Hoe de monumentale Munttoren uit 1620 precies is gefundeerd is niet bekend. Misschien zitten er palen onder tot de eerste zandlaag, misschien alleen maar slieten, een oude vorm van grondverbetering waarbij honderden korte paaltjes in de grond werden geslagen, bijeengehouden door een houten raamwerk. Funderingsonderzoek heeft daar volgens projectleider Remco Kleinlugtenbelt van de Dienst Noord-Zuidlijn geen uitsluitsel over kunnen bieden.

Het zijn dus spannende tijden voor de tunnelboorders van de Noord-Zuidlijn.

Reageer op dit artikel