nieuws

Uitbreiding Hollandse Brug als enige rendabel voor ontsluiting Almere

infra Premium

Uitbreiding Hollandse Brug als enige rendabel voor ontsluiting Almere

Uitbreiding van de Hollandse Brug is de enige rendabele manier om Almere te ontsluiten. Dat blijkt uit de Maatschappelijke Kosten/Batenanalyse (MKBA) die DHV en Ecorys in opdracht van het Rijk hebben uitgevoerd.

Het is echter de minst favoriete variant van de gemeente Almere. Ook qua investeringen zit er met deze variant niet veel in het vat. Met de aanleg is 100 miljoen euro gemoeid. Met het onderhoud 30 miljoen euro.

Een nieuwe verbinding is nodig om de Noordelijke Randstad verder te kunnen ontwikkelen tot een internationaal concurrerende metropoolregio. Het Rijk wil eerst horen wat burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven te zeggen hebben over de onderzoeksresultaten. Daarna wil zij een besluit nemen over de verbinding.

Reageer op dit artikel