nieuws

Prijs voor randwegen westkant van Borne

infra

Vier studenten van hogeschool Saxion hebben de Bouwend Nederland Afstudeerprijs 2012 gewonnen. De prijs is toegekend voor een gedetailleerd ontwerp van de nog aan te leggen randwegenstructuur ten westen van het Twentse dorp Borne.

De gemeente heeft het plan omarmd als een van vier serieus te nemen opties. Borne bezint zich op versterking van de dorpskern en het tot stand brengen van betere ontsluitingswegen naar nieuwbouwwijken zoals Bornsche Maten. De rol van de oude rondweg, die lang de hoofdader tussen Hengelo en Almelo was, komt te vervallen.

De studenten civiele techniek die meewerkten aan het plan zijn Koen Leeferink uit Tilligte, Martin Leus (Bornerbroek), Pim Mulder (Borne) en Robin Olde Kalter (Oldenzaal).

Reageer op dit artikel