nieuws

Pilot met led-verlichting Zandkreeksluis

infra

De Zandkreeksluis bij het Zeeuwse Kats wordt in het kader van een pilot van Rijkswaterstaat uitgerust met led-verlichting. Hiermee is deze sluis de eerste in Nederland met dit type verlichting.

M et de led-verlichting bespaart Rijkswaterstaat op energie- en beheerkosten van de sluis. De besparing wordt gerealiseerd doordat led’s sneller en dieper kunnen dimmen dan conventionele armaturen. Ook zijn ze direct te ontsteken of te doven. Daarbij komt dat de levensduur van led-verlichting langer is dan die van gewone lampen.

Op dit moment worden de huidige 25 armaturen van de sluiskolk en de remmingswerken vervangen door drie verschillende typen led-armaturen die meer of minder strooilicht geven. Tij dens de pilot bekijkt Rijkswaterstaat samen met gebruikers welk type het meest geschikt is en hoe de verlichting optimaal toegepast kan worden gezien het aanbod van schepen en het dynamisch schakelen en dimmen van de verlichting.

Reageer op dit artikel