nieuws

Molen boven bouwplaats spoortunnel

infra

Molen boven bouwplaats spoortunnel

De Boer-Spanlift heeft de betonnen plaat met daarop het molencomplex De Roos in Delft een meter opgevijzeld.

De aannemer heeft nu ruimte om het dak van de spoortunnel te voltooien. Het ensemble (molen, molenaarswoning en pakhuis) gleed woensdag langzaam omhoog, op 45 stalen palen en langs drie geleiders aan de diepwanden. De toeschouwers konden de vorderingen zien op een peilschaal. Aan het eind van de dag konden zij onder de molen door kijken.

De aannemer van de spoortunnel, Combinatie Cromme Lijn (CCL), kan nu het dak onder de molen uitvoeren. Daarna wordt het complex weer omlaag gevijzeld, de tunnel uitgegraven en de 45 palen verwijderd. Molen De Roos staat dan op de tunnel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels