nieuws

INFRATECH BIEDT PODIUM VOOR INNOVATIES

infra

Inschrijving InfraTech Innovatieprijs 2013 van start

De InfraTech Innovatieprijs, die in 2013 voor de achtste keer wordt georganiseerd, heeft tot doel om baanbrekende ideeën op het gebied van infrastructuur te bevorderen en te belonen met een prijs. Het begrip infrastructuur moet daarbij ruim worden opgevat: wegen, spoor, vaarwegen, straatmeubilair, bewegwijzering, riolering, energiewinning, ICT, etc. Op de openingsdag van InfraTech, dinsdag 15 januari 2013, zullen de prijzen feestelijk worden uitgereikt in Ahoy Rotterdam.

InfraTech geeft met de innovatieprijs een podium aan bedrijven, overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen, studenten en particulieren om hun innovatieve ideeën te presenteren. Van individuen tot universiteiten, van bouwbedrijven tot ingenieursbureaus, iedere betrokkene met een vernieuwend idee kan deelnemen. Het kan hierbij gaan om een innovatie die recent is uitgevoerd, nog in ontwikkeling is of een volledig outside-the-box concept is. Een professionele jury uit de branche beoordeelt alle inzendingen op het vernieuwende karakter, het maatschappelijk nut en het creatieve gebruik van tijd, geld en middelen. Alle inzendingen worden tijdens InfraTech 2013, van 15 t/m 18 januari, op de beursvloer gepresenteerd.

InfraTech Innovatieprijs wordt ondersteund door Bouwend Nederland

InfraTech 2013 staat in het teken van Trots. Trots op de infrasector en wat gerealiseerd wordt. De vakbeurs daagt de infrabranche dan ook uit om hun trots te tonen en innovaties te presenteren. Bouwend Nederland voorzitter Elco Brinkman: “Maatschappelijke problemen vragen om innovatieve oplossingen. Snelheid, effectiviteit, duurzaamheid en kwaliteit voeren daarbij steeds meer de boventoon, zowel qua techniek als qua proces. Dagelijks worden innovatieve oplossingen bedacht en gebouwd. Daar mogen we trots op zijn. Als sector laten we onze innovaties onvoldoende zien. Met de InfraTech Innovatieprijs wordt hét podium geboden om de creatieve ideeën en oplossingen in de infrastructuur te tonen.”

Ron Voskuilen, algemeen directeur Stadsontwikkeling Rotterdam en juryvoorzitter van de InfraTech Innovatieprijs: “Innovators kunnen zich inschrijven voor drie verschillende categorieën: Innovaties die al zijn toegepast in projecten, innovaties die in ontwikkeling zijn om te worden toegepast en de ‘outside-the-box’ innovaties. Uit elke categorie worden drie genomineerden gekozen. Uit deze genomineerden kiest de jury per categorie één winnaar.”

Cobouw Publieksprijs

Naast een vakprijs, zal ook de Cobouw Publieksprijs worden uitgereikt. Op de website www.cobouw.nl kan het publiek alle inzendingen voor de InfraTech Innovatieprijs bekijken en eenmalig een stem uitbrengen op hun favoriet.

Iedereen die wil meedingen naar de InfraTech Innovatieprijs kan zich tot 1 oktober 2012 aanmelden via innovatieprijs@infratech.nl. Alle inzendingen dienen uiterlijk 22 oktober 2012 bij de organisatie binnen te zijn. Meer informatie over de vakbeurs InfraTech 2013 en het deelnamereglement vindt u op www.infratech.nl/innovatieprijs.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Klik hier voor het deelnamereglement.Reageer op dit artikel