nieuws

Files voorspeld met analyse van mobiele telefoonsignalen

infra Premium

Files voorspeld met analyse van mobiele telefoonsignalen

Cube Cloud wordt het eerste programma dat verkeersbewegingen analyseert op basis van cloud computing. Dat hopen ontwikkelaar Citilabs en partner AirSage.

De laatste heeft een analyseprogramma ontwikkeld voor mobiele telefoonsignalen. Uit deze signalen valt de drukte af te leiden op een bepaalde locatie. Aan de hand van de signalen zijn weer de gevolgen af te leiden voor het verkeer. De bevindingen wijzen vroegtijdig op het ontstaan van files.

Beide bedrijven noemen de directe analyse van de gegevens de belangrijkste vernieuwing van hun gezamenlijke programma. De analyses geven ook uitsluitsel over onder meer de luchtkwaliteit op een locatie en over het lawaai van het verkeer er maakt.

Reageer op dit artikel