nieuws

Wegen krijgen geld voorverbetering

infra Premium

Amsterdam- Minister Schultz (infrastructuur en milieu) geeft een nieuwe impuls aan wegverbeteringen. Negen kilometer spitsstroken op de A7 en A8 tussen Purmerend, Zaandam en Oostzaan. Een zogenoemde ‘electric freeway’ op de A6 voor (elektrische) scooters.

Verbeteringen van aansluitingen op de A6 bij Lelystad en op de S105 en de A27 bij de Waterlandseweg. Versterking van de Schipholtunnel en de Wijker- en Velsertunnel. Schultz heeft afgelopen vrijdag 131 miljoen euro vrijgemaakt voor onder meer deze aanpassingen opdat de regio Amsterdam beter bereikbaar wordt. Ook moeten verbeteringen aan het spoor en aan de waterwegen zorgen voor een betere doorstroming. In totaal vijftig maatregelen moeten zorgen voor een vermindering van de filedruk met dagelijks 1600 voertuigverliesuren. Het is een belangrijke stap in het kader van het programma Beter benutten waarmee zij de bereikbaarheid in acht verschillende gebieden in Nederland wil verhogen.

Reageer op dit artikel