nieuws

Twee miljard besparen op onderhoud niet realistisch

infra Premium

Twee miljard besparen op onderhoud niet realistisch

Twintig procent besparen op onderhoud aan asfalt, waterwegen en kunstwerken is niet realistisch.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van minister Schultz. De demissionaire minister van Infrastructuur en Milieu wil niet inhoudelijk op de resultaten ingaan en laat conclusies over aan het volgende kabinet.

Tussen 2015 en 2028 is er 11.7 miljard euro gereserveerd voor beheer en onderhoud. Onderzocht is of een besparing mogelijk is van 168 miljoen euro per jaar. Volgens de onderzoekers is een besparing van 115 miljoen euro per jaar het hoogst haalbare. Veel van de onderzochte maatregelen kunnen echter niet direct worden ingezet.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel