nieuws

Tunnelboor Molly start laatste etappe

infra

Boormachine Molly is begonnen aan haar laatste etappe van de Noord-Zuidlijn. De rolbeitels van de machine verbrijzelen momenteel de 1,5 meter dikke diepwand op de kop van station Vijzelgracht. Daarna wacht een diep tracé vooral door de Eemklei met aan weerszijden zware gebouwen zoals De Bazel. Pal naast de palen van de Munttoren moet Molly […]

Boormachine Molly is begonnen aan haar laatste etappe van de Noord-Zuidlijn. De rolbeitels van de machine verbrijzelen momenteel de 1,5 meter dikke diepwand op de kop van station Vijzelgracht. Daarna wacht een diep tracé vooral door de Eemklei met aan weerszijden zware gebouwen zoals De Bazel. Pal naast de palen van de Munttoren moet Molly bovendien een scherpe bocht maken.

Om te voorkomen dat het monument verzakt voert aannemer Saturn daar groutcompensatie toe. Na Molly legt boormachine Victoria hetzelfde tracé af tussen stations Vijzelgracht en Rokin.

Reageer op dit artikel