nieuws

Munitie in kaart voor kabelleggers op zee

infra

Munitie in kaart voor kabelleggers op zee

Braveheart Shipping heeft zijn mogelijkheden voor maritieme dienstverlening uitgebreid.

Met zijn nieuwe zeewaardige onderzoeks- en bevoorradingsschip Javelin 22.22 kan het de kust snel verlaten ten behoeve van offshore bouwlocaties, voor bijvoorbeeld windmolenparken en elektriciteits- en telecomkabels. Het schip met twee motoren van 1300 pk is zo gebouwd dat het bij golven van 4 meter hoog metingen kan blijven doen.

De eerste klus: voor de combinatie Boskalis/Heinrich Hirdes vanuit Eemshaven ondersteunende werkzaamheden verrichten voor de aanleg van een elektriciteitskabel voor Tennet. Eerst is onderzoek nodig naar gedumpte munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Later volgt de aanleg van een windmolenpark boven de eilanden. Tot de ondersteunende taken behoren ook het personeelsvervoer en de bevoorrading op zee.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels