nieuws

Mistige modderpoel

infra

Mistige modderpoel

Materieel van aannemerscombinatie WillemsUnie voert in de mist en natte grond graafwerkzaamheden uit voor een nieuw sluiscomplex bij het Brabantse Empel.

Het sluiscomplex is het noordelijkste deel van een nieuwe aftakking van de Zuid-Willemsvaart, die de komende jaren geschikt gemaakt wordt voor klasse IV-scheepvaart. De aftakking moet de druk van het scheepvaartverkeer door de binnenstad van Den Bosch wegnemen. Het sluiscomplex is een technische uitdaging: de sluis moet de scheepvaart kunnen schutten bij waterstanden in de Maas die hoger of lager kunnen zijn dan het peil in het kanaal. Daarnaast krijgt de sluis een dubbele primaire kering, zodat er geen overstroming dreigt wanneer de sluis wordt beschadigd door een aanvaring. WillemsUnie, een combinatie van Van Hattum & Blankevoort, KWS Infra, GMB en Van den Herik, graaft in opdracht van Rijkswaterstaat circa 9 kilometer kanaal van 46,5 meter breed en bouwt twee sluiscomplexen, zes bruggen, vijf gemalen, een viaduct en een fietsbrug. De nieuwe Zuid-Willemsvaart moet op 31 december 2014 bevaarbaar zijn.

Reageer op dit artikel