nieuws

Infrastructuur in gunstigste geval pas tijdens EK gereed

infra

Infrastructuur in gunstigste geval pas tijdens EK gereed

Over een week speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd tegen Denemarken in het Metalist Stadion in Charkov (Oekraïne). Dit stadion kreeg voor het EK-voetbal een nieuw dak en nieuwe tribunes en is – gelukkig – op tijd klaar voor Oranjes eerste wedstrijd.

Dat het met de infrastructuur anders is gesteld, blijkt uit de artikelen in de EK-special, die vandaag in Dagblad Cobouw is verschenen.

Zo moet Polen nog veel infrastructuur bijbouwen om in de buurt te komen van de Europese standaarden. Desondanks geven de wegen in Polen al een compleet andere aanblik dan zo’n vijf jaar geleden. Met geld van de Europese Unie is geïnvesteerd in mooie fly-overs en overdekte weggedeelten. Toch zijn er op veel plaatsen nog wegen opgebroken en een aantal daarvan komt in het gunstigste geval pas tijdens het toernooi gereed.

De Nederlandse bouwsector waagde zich nauwelijks aan megaprojecten, maar Imtech, Bredenoord en de grote ingenieursbureaus wisten wel een graantje mee te pikken. Bredenoord levert energie op alle acht speellocaties en Imtech wist zijn groene stadionfilosofie voor ruim 20 miljoen euro te gelde te maken.

Lees alle artikelen uit de EK-special van Dagblad Cobouw!

Sportarena als verlengstuk van multifunctionele tv-studio

Infrastructuur niet op tijd af

Van toegangsbeveiliging tot grasgroeiverlichting

Poolse oplossing voor snelweg

Reageer op dit artikel