nieuws

Boogbrug ingepakt

infra Premium

Boogbrug ingepakt

Medewerkers van Van der Ende Straal- en Schilderwerken uit Barendrecht pakken de spoorbrug over de Rijn tussen Driel en Oosterbeek in.

Na het werk aan de zes aanbruggen is het nu de beurt aan de volledig geklonken boogbrug van 130 meter. De brugdelen worden volledig ingepakt om geen verfresten in het milieu achter te laten. Daarna gritstraalt Van der Ende de oude conserveringslaag van 1,5 tot 6 millimeter van de bruggen, om vervolgens een nieuwe conserveringslaag aan te brengen. Deze voorkomt corrosie in de toekomst.

De werkzaamheden in opdracht van ProRail zijn in maart 2011 begonnen. Volgens planning zal de brug eind dit jaar worden opgeleverd. Van der Ende heeft dan in totaal een oppervlak van 30.000 vierkante meter behandeld. Tijdens de werkzaamheden blijven de treinen, op enkele buitendienststellingen na, rijden.

Reageer op dit artikel