nieuws

’20 miljard nodig voor Europese vaarwegen’

infra

’20 miljard nodig voor Europese vaarwegen’

Om alle knelpunten in het Europese Vaarwegennet op te lossen, is in de periode 2014-2020 een bedrag van ministens 20 miljard euro nodig.

Dit zei directeur Cees de Vries van Koninklijke Schuttevaer in het Europees Parlement. De binnenvaart herbergt een groot aantal beloften voor de toekomst, betoogde De Vries. De binnenvaart kent nauwelijks capaciteitsbeperkingen mits de knelpunten worden opgelost en is een schone, veelbelovende, kostenefficiënte vervoertak die nu al het beste scoort op energieverbuik en CO 2-emissie. In de toekomst wordt dat alleen nog maar beter, waardoor de binnenvaart op dat punt onverslaanbaar zal blijken te zijn. Nu vloeit er slechts mondjesmaat Europees geldt naar de vaarwegen.

Reageer op dit artikel