nieuws

Veengrond vertraagt project N381

infra

Veengrond vertraagt project N381

De aanleg van twee rotondes in de N381 bij de aansluiting naar de A28 in Beilen loopt flinke vertraging op. De aarden onderbouw moet worden verbreed om het draagvermogen te vergroten.

Een tegenvaller omdat de noodzaak in eerste instantie niet uit het voorbereidend funderingsonderzoek naar voren was gekomen. Tijdens de werkzaamheden stuitte aannemer Heijmans op een grote hoeveelheid veen in de ondergrond. Om het draagvermogen te vergroten en extra onderhoud aan de weg in de toekomst te voorkomen is besloten om het veen te verwijderen en te vervangen door zand. De ondergrond moet circa twee maanden zetten.

De aanleg van de rotondes wordt uitgesteld tot september. In de tussentijd vinden er geen werkzaamheden plaats. Het werk moet nu in oktober worden opgeleverd. Opdrachtgever provincie Drenthe onderzoekt nog wie voor de meerkosten opdraait.

Lees meer over de bouwprojecten rond de N381

Reageer op dit artikel