nieuws

PPS Defensiemuseum Soesterberg definitief gegund aan Heijmans

infra Premium

PPS Defensiemuseum Soesterberg definitief gegund aan Heijmans

Heijmans is door de Rijksgebouwendienst definitief geselecteerd voor het project PPS Defensiemuseum Soesterberg. De integrale bouw-, installatietechnische en infrastructurele opdracht vertegenwoordigt een contractwaarde van bijna 160 miljoen euro.

De opdracht omvat zowel het ontwerp, nieuwbouw, onderhoud, financiering als het facilitaire beheer van het nieuwe Nationaal Militair Museum en het museumkwartier op de voormalige militaire vliegbasis in Soesterberg. Het betreft een DBFMO contract voor een periode van 25 jaar.

Het totale projectgebied omvat 45 hectare. Centraal in het gebied zal een groot museumgebouw worden gerealiseerd. Daarnaast wordt een aantal bestaande gebouwen, waaronder enkele met een belangrijke historische waarde, herbestemd. Behalve de bouw en dienstverlening voor het museumcomplex omvat het project ook de inrichting en het onderhoud van het gehele plangebied. Het terrein zal worden opengesteld voor recreanten, ingericht als natuurgebied en aangesloten op omliggende natuur- en recreatiegebieden.

Reageer op dit artikel