nieuws

Ontwikkelingscombinatie Spoorzone Delft uit elkaar

infra Premium

Ontwikkelingscombinatie Spoorzone Delft uit elkaar

De gemeente Delft en de Ontwikkelingscombinatie Spoorzone Delft gaan uit elkaar. De veranderde marktomstandigheden maken dat de samenwerking geen stand kan houden. Dat maken de partijen bekend.

De ontwikkelingscombinatie bestond uit Ballast Nedam en NS Poort. De laatste zal binnen het project niet meer de rol van ontwikkelaar op zich nemen. Ballast Nedam en de gemeente sluiten een nieuwe overeenkomst over de uitgifte van de grond. Ze maken daarin de afspraak dat een derde van het vastgoedprogramma van de Spoorzone Delft zal worden ontwikkeld door Ballast Nedam.

De gemeente Delft claimt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het gebied naar zich toe te hebben getrokken en stelt dat er ruimte is voor initiatieven vanuit de markt. Om het gebied succesvol te kunnen ontwikkelen is maatwerk nodig, zo stelt de gemeente.

Het huidige stationsgebied van de Zuid-Hollandse gemeente deelt de stad als het ware in twee stukken. Om van Delft weer een eenheid te maken, wordt het spoorviaduct vervangen door een tunnel. Deze krijgt vier sporen. Er bovenop wordt een wijk gebouwd. Deze krijgt onder meer een stadspark en een autovrije zone. Verder komt er water in de Spoorsingel.

Reageer op dit artikel