nieuws

Ontslag van fraudeambtenaar terecht

infra Premium

Ontslag van fraudeambtenaar terecht

De provincie Limburg heeft ambtenaar Jan S., veroordeeld in de Limburgse corruptiezaak rond Janssen de Jong Infra, terecht ontslagen.

Tot dat oordeel is ook het de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter in ambtenarenzaken, gekomen. Eerder keurde de rechtbank van Maastricht het ontslag van de omstreden provincieambtenaar al goed. Limburg zette S. in 2009 op straat vanwege ernstig plichtverzuim. De ambtenaar zou zich hebben laten fêteren door Janssen de Jong Infra en ongeoorloofde contacten met managers van het wegenbouwbedrijf hebben onderhouden.

Hoewel S. tegenover zijn werkgever een groot deel van de aanklacht heeft bekend, vocht hij zijn ontslag toch aan. Volgens S. is de provincie zelf ook verantwoordelijk voor zijn handelen. De Centrale Raad van Beroep concludeert in zijn arrest echter dat S. zo ernstig over de schreef is gegaan dat hij “ook los van enige voorlichting van de zijde van de provincie had moeten begrijpen dat de grenzen van het toelaatbare verre werden overschreden”.

Reageer op dit artikel