nieuws

Onderzoek naar veiligheid brug Eefde

infra Premium

Onderzoek naar veiligheid brug Eefde

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat onderzoeken of vervoer over de spoorbrug bij Eefde eind vorig jaar onveilig was.

Een van de opleggingen was een maand lang niet goed horizontaal verankerd. Dat schrijft demissionair minister Schultz van Haegen (infrastructuur) in antwoord op Kamervragen. Als uit het onderzoek van ILT blijkt dat de “veilige bereidbaarheid” inderdaad in het geding is geweest, zal de inspectie volgens de bewindsvrouw “handhavend” optreden.

Daarnaast is de inspectie begin dit jaar gestart met een onderzoek naar het assetmanagement en de bijbehorende onderhoudsfilosofie van ProRail. Uit dit onderzoek moet blijken of aannemers voldoende gestimuleerd worden tot het investeren in oplossingen op een voldoende veiligheidsniveau, en in scholing en opleiding.

Reageer op dit artikel