nieuws

Nieuwe kade in Arnhem

infra

Nieuwe kade in Arnhem

Cruiseschepen zullen de plek aan de Arnhemse kade de komende tijd even mijden, maar straks is er juist volop plaats. Aannemerscombinatie Verhoeven Infra/Heuvelman Ibis werkt in opdracht van de gemeente Arnhem aan de renovatie van de lage Nieuwe Kade.

Nadat vorig jaar de lage Rijnkade is vernieuwd, krijgt nu ook het lage deel van de Nieuwe Kade een nieuwe damwand, nieuwe bolders, een nieuwe deksloof en nieuwe bestrating. Over een lengte van 700 meter wordt de kade versmald, zodat er straks twee rijen riviercruiseschepen kunnen aanleggen. Het werk is vorige maand begonnen en is naar verwachting in oktober volgend jaar klaar. Het explosievenonderzoek, dat nu in volle gang is, zal medio juni worden afgerond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels