nieuws

Nieuwe bedrijfshal over vooroorlogse fabriek

infra

Nieuwe bedrijfshal over vooroorlogse fabriek

Lankhorst Engineered Products uit Sneek heeft een opmerkelijke bouwmethode gekozen voor de nieuwe bedrijfshal. Er is een complete draagconstructie over de bestaande fabriek heengezet, terwijl daar gewoon werd doorgewerkt.

Nadat de nieuwe hal van 8000 m2 was afgebouwd, werd het oude vooroorlogse pand van binnen uit afgebroken. De producent van gerecyclede kunststof producten voor met name de weg- en waterbouw had onderzocht of nieuwbouw achter op het terrein voordeliger zou zijn. Dat bleek niet het geval. “De infrastructuur ligt daar niet en onze productiemachines zijn onderheid. Ze herbergen onderin een bad van beton voor de koeling. Die zijn niet te verplaatsen. Bovendien zou dat te kostbaar zijn”, zegt directeur Sjouke Tjalsma.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel