nieuws

N48 krijgt vier 
landbouwtunnels

infra Premium

N48 krijgt vier 
landbouwtunnels

Onder de N48, Hoogeveen-Ommen, komen vier landbouwtunnels. Dit project dat getrokken wordt door de provincie Drenthe, wordt gezamenlijk uitgevoerd met de verbreding van Rijksweg N48 door Rijkswaterstaat.

Reden voor de tunnels is de gevaarlijke weg waar veel ongelukken plaatsvinden waarvan ook nog met dodelijke afloop. De bedoeling is alle gelijkvloerse kruisingen eruit te halen. Voor het landbouwverkeer zou dat echter betekenen dat soms ver moet worden omgereden om aan de andere kant van de weg te komen. Daarom worden nu op of nabij de plek van de bestaande kruisingen tunnels aangelegd. Het totale budget hiervoor bedraagt 8 miljoen.

De nog bestaande ongelijkvloerse kruisingen zullen wel worden gehandhaafd.

Reageer op dit artikel