nieuws

Mourik start met sanering Chemie-Pack-terrein

infra

Mourik start met sanering Chemie-Pack-terrein

Mourik gaat het terrein van Chemie-Pack, dat vorig jaar januari door brand en explosies zwaar vervuild raakte, tot aan de vloer schoonmaken. De werkzaamheden starten nog deze week.

Met de opdracht is een bedrag van ruim 1 miljoen euro gemoeid voor de inzet van mens en materieel. “We moeten de klus voor de zomervakantie hebben geklaard”, vertelt projectleider Timo Oud van het aannemingsconcern uit Groot-Ammers. Mourik was enkele dagen na de ontploffing al betrokken om verontreinigd slib en bluswater te saneren. Het bedrijf zal de fabriek volledig afbreken en de locatie schoon opleveren. “Alles wordt ontmanteld”, aldus Oud. “Het sorteren van het afval is nog het lastigste. Staal, beton, metselwerk, het moet allemaal apart worden afgevoerd.

Chemie-Pack werd op 5 januari 2011 getroffen door een brand, waarna tien tanks op het terrein met daarin zo’n 20.000 ton giftige, bijtende en brandbare vloeistoffen explodeerden. De ramp leidde tot zware verontreiniging van het terrein en de omgeving.

Reageer op dit artikel