nieuws

Mondiale primeur infrasector met richtlijn BREEAM-NL

infra Premium

Mondiale primeur infrasector met richtlijn BREEAM-NL

Voor het einde van dit jaar zal een infraproject in Nederland beoordeeld worden volgens de nieuwe richtlijn van de BREEAM-NL-standaard. Daarmee heeft ons land de mondiale primeur, zegt Peter Gosselink van Royal Haskoning, één van de opstellers van beoordelingsrichtlijn.

De stuur- en kerngroepen van de Dutch Green Building Council (eigenaar van BREEAM in Nederland) zijn aan de slag gegaan met het opstellen van de beoordelingsrichtlijn van deze internationale duurzaamheidsstandaard voor de infrasector. BREEAM-NL bestaat al voor gebouwen en gebiedsontwikkelingen. Grote opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviesbureaus hebben zich gecommitteerd aan het ontwikkeltraject voor de infrasector. Zo maken onder andere Rijkswaterstaat, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam vanuit de opdrachtgeversrol deel uit van de stuurgroep. Namens de bedrijven doen onder andere BAM en Dura Vermeer mee. Daarnaast zijn CROW en Agentschap NL vertegenwoordigd.

De kerngroep die de beoordelingsrichtlijn schrijft, bestaat voornamelijk uit adviesbureaus, waaronder Royal Haskoning en fusiepartner DHV. De beoordelingsrichtlijn wordt geschreven voor de ‘droge’ infrastructuur. De ‘natte infra’ en spoorwerken komen later aan de beurt.

Reageer op dit artikel