nieuws

‘Militaire’ 
parkeerplaats

infra Premium

‘Militaire’ 
parkeerplaats

BAM Infra legt bij Fort Vechten in Bunnik een cradle to cradle-parkeerplaats aan. Het is een proef van de provincie Utrecht.

“Als over vijftig of honderd jaar niemand meer is geïnteresseerd in het fort en in de Hollandse Waterlinie waarvan het een onderdeel is, dan kan de parkeerplaats weer worden verwijderd en is er niets meer wat er aan herinnert”, zegt Marcel Eekhout van Parklaan Landschapsarchitecten.

Het bureau uit Den Bosch schreef voor de parkeerplaats onder meer grasgridtegels voor waarin gras beter groeit. Mede daardoor valt de parkeerplaats minder op in het landschap op de dagen dat de ruimte niet wordt gebruikt. Eekhout noemt het ontwerp ‘militair’. Alle maten hangen samen met het raster van tien bij tien blokjes in de grasgridtegels. De vakken voor de 250 auto’s en twee touringcars zijn ook op militaire wijze aangeduid en genummerd. Overdag zullen de twee houten lichtmasten volgens Eekhout nog het meest doen denken aan ooievaarsnesten.

Reageer op dit artikel