nieuws

Kamer trekt A15 door

infra

Kamer trekt A15 door

De doortrekking van de A15 naar de A12 in de regio Arnhem Nijmegen kan gewoon doorgaan. Dat geldt ook voor het Zuidasproject en de Rijnlandroute.

De Tweede Kamer wil de Blankenburgtunnel wel controversieel verklaren. Een slecht plan, vindt VVD’er Aptroot. “Dat is een ramp voor de Rotterdamse regio.”

Discussie is er ook over het miljardenprogramma hoogfrequent spoorvervoer. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de Kamer samen met de minister van Infrastructuur en Milieu doorgaat met het maken van plannen. De ChristenUnie stelt echter voor om een bepaald deel uit het vooral in Oost-Nederland beladen spoorprogramma niet te behandelen. Volgens de VVD is dat geen optie. Kamerlid Aptroot voerde de druk op. Hij dreigde de steun voor het project van 4,5 miljard helemaal in te trekken als dat gebeurt.

Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de lijst onderwerpen die de Kamer controversieel wil verklaren.

Reageer op dit artikel