nieuws

‘Hardenberg trekt lokaal bedrijf voor’

infra

‘Hardenberg trekt lokaal bedrijf voor’

Lokale ondernemers hebben in de gemeente Hardenberg een relatief grotere kans op opdrachten van de gemeente. Dat blijkt uit onderzoek van de Rekenkamercommissie Hardenberg.

Door de hoge drempels tot waaraan onderhands wordt aanbesteed, kan in Hardenberg relatief vaak lokaal voorkeursbeleid worden toegepast, luidt de conclusie. De gemeente Hardenberg koopt per jaar voor ongeveer 80 miljoen euro in bij in totaal 2200 bedrijven. Het betreft werken zoals de aanleg van wegen en de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Circa 15 miljoen (17 procent) daarvan wordt ingekocht bij lokale leveranciers. En dat is veel, vindt de Rekenkamercommissie.

Het college van B&W voelt er niets voor om de normbedragen aan te passen. “Wij zien het belang van de concurrentie, maar zien – in deze economisch zware tijden – ook de noodzaak om ons eigen bedrijfsleven waar mogelijk in te schakelen.”

Lees het onderzoek van de Rekenkamercommissie Hardenberg

Reageer op dit artikel