nieuws

Campagne tegen overlast bij heien

infra

‘Heien kan best een tikje zachter’ is de titel van de campagne die het AB-FAB Palenplatform is begonnen tegen onnodige overlast bij heiwerkzaamheden. AB-FAB is als kennisplatform onderdeel van de branchevereniging van de betonproductenindustrie, de BFBN. Volgens de initiatiefnemers bestaan er allerlei maatregelen en toepassingen om de overlast bij het heien te beperken, maar is […]

‘Heien kan best een tikje zachter’ is de titel van de campagne die het AB-FAB Palenplatform is begonnen tegen onnodige overlast bij heiwerkzaamheden. AB-FAB is als kennisplatform onderdeel van de branchevereniging van de betonproductenindustrie, de BFBN. Volgens de initiatiefnemers bestaan er allerlei maatregelen en toepassingen om de overlast bij het heien te beperken, maar is lang niet iedereen daarvan op de hoogte. Genoemd worden: voorgraven, voorboren en voorspuiten, goed onderhoud en goede smering, geluidsmantels, stillere heiblokken, geluiddempende mutsen, aanpassing van de heitijd, meer heien in kortere tijd en goed toezicht. Met de campagne wil het platform bereiken dat opdrachtgevers een fractie meer gaan betalen, zodat funderingsbedrijven en heiers de benodigde maatregelen kunnen treffen om hinderarm te heien. Alle fabrikanten zetten in het kader van de campagne de slogan ‘Heien kan best een tikje zachter’ op hun palen.

Reageer op dit artikel