nieuws

Betondruklaag voldoende voor Airbus

infra

Een betondruklaag van 25 centimeter, die de bestaande asfaltopbouw vervangt, is voldoende om het dak van de Schipholtunnel geschikt te maken voor zware vliegtuigen zoals de Airbus A380 (600 ton).

Aanpassingen van de wanden van de tunnel of de fundering zijn niet nodig, meldt Mirjam Snoerwang, persvoorlichter van Schiphol Group. Het tunneldak wordt aangepakt door Heijmans in opdracht van Amsterdam Airport Schiphol. De tunnel is eigendom van Schiphol en Rijkswaterstaat.

Tijdens het werk wordt meteen de waterdichte laag van het tunneldak hersteld. Dat wordt uitgevoerd door onderaannemer Donker Vloeibaar Rubber uit IJmuiden, met een blijvend elastisch product van Liquid Rubber Europe. Na afloop van de werkzaamheden kunnen niet alleen zware vliegtuigen gebruik maken van de rolbaan, maar is ook het lekken van de voegen van het dak van de Schipholtunnel verleden tijd. Tussen 21 mei en 18 juli vinden tevens werkzaamheden in en bij de tunnel plaats, maar die houden geen verband met het werk op het dak, meldt Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels