nieuws

Bermverharding tegen ongevallen

infra

Bermverharding tegen ongevallen

Over een lengte van 10 kilometer wordt aan twee zijden van de N241 Bermcrete aangebracht. De open bermverharding moet eenzijdige ongevallen op de smalle provinciale weg voorkomen.

De bermverharding wordt niet onder een laag gras weggewerkt, zoals gebruikelijk. Daar is Bermcrete, met wel 25 procent holtes, speciaal op ontworpen. Op die manier biedt het zonodig extra steun aan de zijkant van de weg, zonder dat het automobilisten verleidt om sneller te rijden. Met dat doel werd vorige zomer langs de N264 in Brabant een strook Bermcrete aangelegd. Wegbeheerder provincie Noord Holland wil langs de N241 ter hoogte van Opmeer nadrukkelijk laten zien, dat de weg wat breder is dan hij lijkt. Automobilisten hoeven dus niet bevreesd te zijn voor een kleine uitwijkmanoeuvre wanneer brede voertuigen hen op de andere rijbaan tegemoet komen. Op de smalle provinciale weg vonden de afgelopen jaren veel eenzijdige ongelukken plaats.

Aannemer Gebr. Van Kessel brengt het Bermcrete aardvochtig aan in een pakket van 20 centimeter dikte in onderaanneming van Dura Vermeer. De werkzaamheden vinden ’s nachts plaats zodat de weg overdag voor verkeer in gebruik blijft. Het materiaal wordt geproduceerd door Mebin en is eenvoudig aan te brengen met een kieper die achter een shovel aanrijdt, uitgerust met een glijkist.

Lees meer over Bermcrete

Reageer op dit artikel