nieuws

Veel nieuwe wegenbouwmachines op Intermat

infra

Veel nieuwe wegenbouwmachines op Intermat

Nieuwe machines vinden we op Intermat niet alleen in de sector grondverzet. Want ook op wegenbouwgebied zijn de strengere milieu-eisen doorgedrongen, zo laten de presentaties zien van Wirtgen (met submerken Hamm en Vögele), Amman, Bomag, Dynapac en eveneens Caterpillar en Volvo.

Daarnaast moeten ook mobiele hijskranen, hoogwerkers en verreikers aan de strengere milieu-eisen gaan voldoen. En laten we de vele bouwtrucks niet vergeten.

Het merendeel van die nieuwe machines wordt door alle milieu-ingrepen – soms fors – duurder. Dat is niet handig in tijden van crisis, maar daar hebben de materieelfabrikanten iets op verzonnen. Uit de vele persberichten die voorafgaand aan de beurs zijn verspreid klinkt namelijk als belangrijkste boodschap door: onze machines gebruiken minder brandstof. Aansluitend lezen we dan tussen de regels door: op termijn verdient u daarmee de hogere investeringen gemakkelijk terug en is het nog goed voor het milieu ook.

Van ruige tot verfijnde sector

Kortom: tot ieders verbazing is die ‘simpele’ en ‘ruige’ materieelsector zich in korte tijd aan het omvormen tot een vooruitstrevende en qua innovatie verfijnde en complexe bedrijfstak. In ieder geval waar het de milieu-eisen betreft. Die overigens vanaf 2014 nog strenger gaan worden.

Lees meer over Intermat

Video: Intermat 2012

Bron: Intermat TV.

Reageer op dit artikel