nieuws

Vakbonden eisen maatregelen

infra Premium

Vakbonden eisen maatregelen

De veiligheidsrisico’s op het spoor zijn al jaren bekend. Ook een vernietigend rapport van de Onderzoeksraad januari vorig jaar heeft nauwelijks verbeteringen gebracht. Voor de vakbonden is de maat nu vol.

Als minister Schultz en Prorail niet binnen 24 uur met maatregelen over de brug komen, volgen er acties, dreigen CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten. “Het verbeterde veiligheidssysteem (ATB-vv) moet niet alleen op de 1200 risicopunten werken, maar ook op de 3800 punten waar nu het oude veiligheidssysteem nog is geïnstalleerd”, reageert Roel Berghuis van FNV Bondgenoten.

Versneld uitrollen van het Europese veiligheidssysteem ERTMS lijkt beide partijen geen goed idee. “ERTMS is onvoldoende getest. Uitrol van dat systeem kost miljarden en duurt langer dan het toepassen van het verbeterde systeem”, licht Jan Wevers van CNV Vakmensen toe.

Reageer op dit artikel