nieuws

Schultz lacht niet om te smalle brug

infra

Schultz lacht niet om te smalle brug

Minister Schultz heeft niet gelachen om de te smalle IJsselbrug bij Westervoort. Door het plaatsen van barriers konden elkaar tegemoet rijdende tractors elkaar niet langer passeren en kwamen boeren in opstand.

De smalle brugkwestie werd breed uitgemeten in de media, zo ook in het VARA-televisieprogramma Kanniewaarzijn. SP’er Bashir stelde naar aanleiding van die uitzending Kamervragen. In haar antwoord benadrukt minister Schultz dat het plaatsen van de barriers noodzakelijk was, omdat de constructie van het inspectiepad dat ook op de brug een plek heeft niet sterk genoeg was.

Tal van verkeersregelaars en bijna 150.000 euro later, wil Schultz de barriers vervangen door een schamprand en verkeerslichten aan weerszijden van de brug. De kosten voor de schamprand zijn nog onduidelijk, maar aan de verkeerslichten hangt een prijskaartje van ongeveer 50.000 euro. Schultz die de rekening zal betalen, verzekert dat boeren niet meer vastkomen te staan op de brug en trekt een les uit de kwestie.”Het is belangrijk om dingen goed te doen en overheidsgeld doelmatig in te zetten.”

Reageer op dit artikel