nieuws

Kraan valt op fiets- en trambaan

infra

Kraan valt op fiets- en trambaan

Aan de Brederoweg in Schiedam is donderdagochtend een kraan van 40 meter omgevallen.

Heijmans verwacht vanaf 13.00 uur het hulpmaterieel op het terrein van de A4 Midden Delfland om de kraan overeind te zetten die vanmorgen rond acht uur omviel. De kraan bracht nabij Schiedam met een trilblok stalen buispalen in de grond. De giekstelling zoals het materieel officieel heet, bereidde daarmee de fundering voor een aantal hulpbruggen voor. De hulpbruggen leiden het werkverkeer voor de A4 Midden Delfland over het plaatselijke verkeer heen. Heijmans was daar drie weken geleden mee begonnen. Het funderingswerk duurt nog een aantal weken.

Over de oorzaak van het omvallen van de kraan valt volgens Heijmans nog niets te zeggen. De RET kan in de loop van de middag de schade inventariseren die de omgevallen kraan heeft toegebracht aan de bovenleiding van tramlijn 23. De machinist kon tijdig uit de cabine komen. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. Heijmans vormt met VolkerWessels en Boskalis de aannemercombinatie A4all die de A4 Midden Delfland bouwt.

Reageer op dit artikel