nieuws

Knipoog naar romeinse boogbrug

infra

Knipoog naar romeinse boogbrug

Opengewerkte hamerstukken zijn het meest in het oog springende kenmerk van de Weerdsprong, een nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Venlo. Het smetteloos witte beton heeft een hoge afwerkingskwaliteit CUR 100 klasse B2 en is gehydrofobeerd.

De 77 meter lange brug maakt deel uit van het project Maasboulevard van de Limburgse stad en wordt binnenkort feestelijk geopend. Dura Vermeer Beton- en Waterbouw koos ervoor de brug te bouwen van prefab beton. Alle bouwdelen werden over het water aangevoerd. Begin februari plaatste de aannemer de laatste kokerligger. De twee 110 ton zware hamerstukken werden eind vorig jaar al geplaatst. Het ontwerp is van IPV Delft, Pieters Bouwtechniek trad op als constructeur.

De ontwerpers van IPV hebben zich voor De Weerdsprong laten inspireren door het Romeinse verleden van Venlo. De slanke opengewerkte steunbogen zijn een moderne verwijzing naar de Romeinse boogbrug.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel