nieuws

Kantoorpersoneel inspecteert dijken

infra

Kantoorpersoneel inspecteert dijken

Waterschap Hunze en Aa’s controleerde gisteren in één dag 850 kilometer dijken. Daarvoor hebben 45 kantoormedewerkers anderhalve dag instructie gevolgd.

“Het voordeel is dat de inspecties sneller uitgevoerd kunnen worden. Zo blijft er meer tijd over voor de reguliere buitendienstmedewerkers om reparaties uit te voeren”, legt een woordvoerder van het waterschap uit. Naast inspecties vanaf de wal moeten sommige inspecties met een boot uitgevoerd worden. Ook heeft een F16 recentelijk infrarood beelden gemaakt van het Winschoterdiep en het Eemskanaal. Het waterschap combineert zo een reguliere controle met extra inspecties op de mogelijke schade die is ontstaan door de hoogwaterstand in januari. In het algemeen hebben de dijken het goed gehouden, slechts een aantal schadeplekken zijn ontstaan. Grootschalige verbetringen zijn dit jaar gepland bij De Borgsloot in Groningen en de Westerwoldse Aa bij Oudeschans.

Reageer op dit artikel