nieuws

Hefbrug ingepakt voor renovatie

infra

Hefbrug ingepakt voor renovatie

In opdracht van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Waddinxveen krijgt de hefbrug over de Gouwe een opknapbeurt. De oprijbrug wordt gesloopt en vervangen, het brugdek verbreed om fietsers en voetgangers meer ruimte te geven en de brug krijgt een nieuw bewegings- en besturingssysteem.

Ook krijgt de brug uit 1936, inmiddels een rijksmonument, een schilderbeurt. Gelders Staalstraal- en Gritbedrijf GSB uit Ochten begint maandag met het onder hoge druk verwijderen van de oude verflaag met grit. Om de overlast van dat karwei te beperken worden de beide torens ingepakt in plastic. Verfresten en vrijkomend stof worden binnen deze beschermende hoes afgezogen en verzameld. Het stralen en conserveren van de brug zal ongeveer vijf weken in beslag nemen. Met het oog op nachtelijke hinder mag uitsluitend worden gewerkt tussen 7.00 en 19.00 uur. De brug blijft vijf maanden gesloten voor het verkeer. De renovatie kost 7,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels