nieuws

Dura Vermeer voert omzet en winst op

infra

Dura Vermeer voert omzet en winst op

Dura Vermeer heeft afgelopen jaar zowel de omzet als de nettowinst opgevoerd. Dat heeft het Zoetermeerse bouwconcern vanmorgen bekendgemaakt.

De omzet steeg met bijna 6 procent tot 1,16 miljard euro. Vooral de divisie Infra boekte vooruitgang: de opbrengsten namen met 12,4 procent tot tot 526 miljoen. Volgens Dura Vermeer is deze stijging grotendeels te danken aan de activiteiten in beton- en waterbouw. De divisie Bouw en Vastgoed behaalde 1,7 procent meer omzet.

De bouwonderneming zag de nettowinst met 11,1 miljoen stijgen tot 13,3 miljoen. De voorzieningen die Dura Vermeer in 2010 trof voor verliezen op drie grote bouwprojecten bleken voldoende. Het bedrijf nam wel een extra reorganisatielast van 4,1 miljoen. Door de teruglopende volumes in de woning- en utiliteitsbouw zag Dura Vermeer zich genoodzaakt enkele vestigingen samen te voegen.

De orderportefeuille daalde met ruim 13 procent tot 1,59 miljard euro. Volgens topman Job Dura houdt deze afname verband met de verslechterde marktomstandigheden. Bovendien voert het concern een selectief aannemingsbeleid vanwege de dalende prijzen in de markt.

Voor dit jaar houdt Dura Vermeer rekening met een afname van de bedrijfsopbrengsten.

Meer cijfers over de door Dura Vermeer behaalde resulaten

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels