nieuws

Combinatie legt infra voor nieuwe APM-terminal aan

infra

Combinatie legt infra voor nieuwe APM-terminal aan

GMB, Dura Vermeer en Imtech gaan in combinatieverband de infrastructuur aanleggen voor de nieuwe terminal van APM Terminals op de Tweede Maasvlakte.

Met de opdracht is een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid. De klus omvat onder meer de verhardingen, de complete elektriciteitsvoorzieningen, kraanbanen, riolering en de railterminal. Over enkele weken zal begonnen met de werkzaamheden. De oplevering staat gepland voor april 2014.

“Doelstelling is de nieuwe terminal niet alleen nagenoeg onbemand te laten werken, maar ook tot de veiligste terminal ter wereld te maken”, laat Imtech-topman René van der Bruggen weten. “Technologie maakt dit mogelijk.” De terminal wordt 180 hectare groot en kan uitgroeien naar een capaciteit van 4,5 miljoen standaard zeecontainers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels