nieuws

Chipshol verbijsterd over start van omlegging N201

infra

Chipshol verbijsterd over start van omlegging N201

De omstreden omlegging van de N201 bij Schiphol-Rijk gaat deze maand van start. Dit tot verbijstering van Chipshol, dat eigenaar is van een deel van de grond waarop de weg wordt gebouwd.

Volgens de provincie Noord-Holland zal de schop een dezer dagen de grond in gaan. De provinciale weg loopt nu nog dwars door Aalsmeer en Uithoorn, maar zal straks bij Schiphol-Rijk naar het noorden afbuigen en zo de kernen van de beide plaatsen ontzien.

Het project verloopt op alle delen voorspoedig, maar stuit bij kantorenpark Schiphol-Rijk, net onder de rook van de luchthaven, op hevige tegenstand van Chipshol. De gebiedsontwikkelaar, eigenaar van enkele percelen grond op de route, wil best meewerken aan de omlegging, maar niet tegen elke prijs. Behalve een vergoeding eist het bedrijf bovendien zeggenschap in het definitieve tracé.

Reageer op dit artikel